Bredeweg 239 b

6043 GA Roermond

0475-331100

Bij spoed toets 1

Van 10.30-11.30 uur en van 13.00-14.00 uur is de praktijk uitsluitend voor spoedgevallen telefonisch bereikbaar

Louise Huisman

Louise Huisman

POH GGZ

Mijn naam is Louise Huisman, POHGGZ onder andere bij praktijk de Bres. In deze praktijk werk ik op de dinsdag en in de even weken op vrijdag.

Ik ondersteun de huisartsen wat betreft geestelijke gezondheidsproblematiek bij hun patiënten.

Hierbij kan het gaan om een hele diverse populatie; van lichte depressieve klachten tot de meer ‘chronische zorg’ voor mensen met langdurige mentale problematiek en alles daartussen.

Op dit vlak behandel en begeleid ik mensen van jong tot oud.

Soms is het traject dat ik mensen aanbied toereikend, soms is het nodig om door te verwijzen; daarbij gaat het om een zoektocht tussen patiënt en mij waarbij de huisarts de eerste screening heeft gemaakt door patiënt naar mij door te verwijzen. Ik zie het als een zoektocht omdat mensen, en de klachten waar ze mee kampen, met het gedrag dat ze hierbij vertonen, niet altijd in ‘modellen’ te vatten zijn; menselijk gedrag zie ik als veel te ingewikkeld om zo begrepen te worden.

Trajecten kunnen kort zijn; waarbij het gaat om enkele gesprekken, en er kan sprake zijn van langere trajecten en, tenslotte, kan er sprake zijn van chronische ondersteuning waarbij ik mensen op een lage frequentie (met ongeveer 6 – 8 gesprekken per jaar) zie.

Bij dit alles gaat het om ‘maatwerk’ het gaat in goed overleg met jouw als patiënt, met de huisarts en met mij en daarbij kijkend wat ieders mogelijkheden hierbij zijn.

Mijn aandachtsgebieden zijn cognitieve gedragstherapie waaronder in het bijzonder het verbeteren van de slaap van mensen met insomnia. Verder vind ik het systemisch werken en denken met de patiënt van groot belang; de patiënt functioneert altijd vanuit een bepaalde situatie, ook wel context genaamd. Verder heeft mijn bijzondere interesse mensen met een neurodevergentie en de diversiteit waarin zich dit kan uiten. Daarnaast heb ik me ook verdiept in de psycho traumatische stress en de manieren waarop mensen hier mee om gaan en hoe zich dit kan uiten en/of hoe het onderdrukt kan worden voor langere tijd.

Ik ben maatschappelijk werker vanuit mijn opleidingsachtergrond. Deze heb ik aangevuld met diverse modules vanuit de universitaire opleiding psychologie. Verder heb ik, om deze mooie functie goed uit te kunnen voeren, de post HBO opleiding POHGGZ gevolgd.

Naast de theorie vanuit de boeken leer ik ook ontzettend veel uit het ‘gewone’ leven. Samen met mijn partner heb ik twee ontzettend lieve en soms ook een beetje ‘eigen wijze’ kinderen. In mijn vrije tijd lees ik graag, ik vind het belangrijk om voldoende te sporten en te bewegen, lekker en gezond te koken en eten en om voldoende tijd met mijn gezin door te brengen.

Louise1
Translate »

Registreer uzelf bij onze praktijk

Voor de inschrijving op het portaal hebben wij uw email adres en uw mobiele telefoonnummer nodig. Per gezinslid hebben we een apart email adres en telefoon

Wij nemen nieuwe patiënten aan

Schrijf u in via het formulier

We zijn open voor nieuwe patiënten. Echter alléén voor patiënten die in Roermond wonen (exclusief Herten) én nog geen huisarts in Roermond hebben.

Heeft u nog verdere vragen? Dan kunt u een telefonische terugbelafspraak maken. 

Neem hiervoor contact op met onze doktersassistente.

Bel voor een afspraak

Dossier inzage

Uw huisarts zet alle informatie over uw gezondheid in de computer. Dat heet een medisch dossier. De huisarts zet er bijvoorbeeld in welke ziektes u heeft, welke onderzoeken en behandelingen u heeft gehad en welke medicijnen u gebruikt. Zo staan uw medische gegevens allemaal bij elkaar.

Gegevensuitwisseling

Hoe werkt het Landelijk Schakelpunt?

Je (huis)arts en je apotheken kunnen hun computer aansluiten op het Landelijk Schakelpunt (LSP). Via het LSP kunnen ze jouw belangrijkste medische gegevens delen. Een andere zorgverlener kan die medische gegevens bekijken.
In onderstaande video wordt kort uitgelegd hoe het LSP werkt als je op de huisartsenpost komt.

Herhaalmedicatie

U kunt via deze website uw eigen chronisch actieve medicatie herhalen.

Als u langere tijd één of meerdere medicijnen gebruikt, heeft de apotheek speciaal voor u een gratis service: zij zorgen ervoor dat uw medicijnen op een vooraf afgesproken tijdstip klaar staan. U hoeft dan bijna nooit meer een herhaalrecept bij uw huisarts aan te vragen.

E-Consult

Bij minder dringende klachten kunt ons een e-Consult sturen. Onze praktijk beantwoord uw vraag dan meestal binnen 48h. Omdat u niet belt scheelt dit ons inkomende telefoontjes en helpt dit ons om drukte te spreiden.

Nog geen account?

Neem contact op met de doktersassistente of klik op de knop

Toch liever telefonisch? Bel voor een afspraak

Uitslagen onderzoek

Via Mijn Medisch Dossier is het mogelijk om inzage in uw medisch dossier te verkrijgen. Het is mogelijk om inzicht te verkrijgen in onderstaande punten:

– Laboratoriumuitslagen (overzicht van metingen die uw zorgverlener met u heeft gedeeld)
– Lichamelijk onderzoek (de diagnostische waarden: bloeddruk, lengte en gewicht)
– Toegangslogboek (overzicht van wie er inzage heeft in uw medisch dossier)
– Verslaglegging (per onderwerp de voorlopige conclusie en gemaakte afspraken (E&P regels)
– Overgevoeligheden en bijzonderheden
– Mijn documenten (in- en uitgaande correspondentie, bijvoorbeeld verwijsbrieven)

– Actueel medicatieoverzicht

Wij nemen nieuwe patiënten aan

Schrijf u in via het formulier

Wij zijn open voor nieuwe inschrijvingen. Vul met formulier volledig in. U ontvangt binnen 72 uur een bevestiging van onze praktijk per mail. 

Heeft u nog verdere vragen? Dan kunt u een telefonische terugbelafspraak maken. 

Neem hiervoor contact op met onze doktersassistente.

Bel voor een afspraak

Onze WebApp

Door onze WebApp heeft u altijd inzicht in uw eigen medische gegevens: bekijk bloeduitslagen en specialistenbrieven, lees wat uw huisarts u heeft geadviseerd. Daarnaast kunt u herhaalmedicatie bestellen, een afspraak plannen of om een e-mailconsult vragen.

Herhaalrecept Bestellen

Verwijderen

Heb ik wel een afspraak nodig?

Gebruik de keuzehulp:

Liever telefonisch? Bel voor een afspraak

Call Now Button Skip to content